Lataa lehdistömateriaalia

Team Rynkeby – God Morgon Koulujuoksuun ilmoittautunut koulu voi halutessaan kertoa juoksusta paikallislehdistölle. Tarkoitusta varten on laadittu alla oleva lehdistötiedote, jonka voi muokata koulukohtaiseksi. Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Kirsi Pärssinen, Maajohtaja, Team Rynkeby – God Morgon Finland, p. 050 351 4711.

 

Lehdistötiedote [Koulu], [päiväys

[Koulu] juoksee syöpäsairaiden lasten hyväksi

[Koulu] osallistuu Pohjoismaiden suurimpaan koululaisten hyväntekeväisyystapahtumaan, johon osallistuu satoja kouluja kaikkialta Pohjoismaista.

[Määrä] [Koulun] oppilasta sonnustautuu juoksukenkiin hyvän asian hyväksi ja osallistuu Team Rynkeby -säätiön Koulujuoksuun, joka pidetään sadoissa Pohjoismaiden kouluissa: Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa 7.5.2021 sekä Tanskassa 26.3.2021. 

Osallistumalla Koulujuoksuun Suomessa [Koulun] oppilaat keräävät rahaa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle.

[Koulun] [nimike] [Nimi] kertoo:

- [Sitaatti] Meille on tärkeää kertoa oppilaille, että kaikki lapset eivät ole terveitä. Noin 150 suomalaislasta sairastuu syöpään joka vuosi. Vaikka lasten ja nuorten syövän hoidossa ja tutkimuksessa on otettu huimia edistysaskelia viime vuosina, matkaa kaikkien lasten parantumiseen on vielä paljon. Siksi järjestämme tämän juoksutapahtuman, hän kertoo ja jatkaa:

- [Sitaatti] Osallistumalla Koulujuoksuun saamme mahdollisuuden kertoa tästä tärkeästä asiasta oppilaille ja samalla antaa heille tilaisuuden vaikuttaa asiaan omalla toiminnallaan, [Nimi] toteaa.

Oppilaiden yhteisponnistus
Koulujuoksu järjestetään nyt viidettä kertaa Suomessa. Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa Koulujuoksu järjestetään seitsemättä kertaa.

Vuonna 2019 Koulujuoksuun osallistui 245 000 koululaista 924 koulusta Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Oppilaat keräsivät yhteensä 1,9 miljoonaa euroa, joka lahjoitettiin syöpäsairaiden lasten hyväksi, Tanskassa keuhkosairauksia sairastavien lasten hyväksi.

[Nimi] kertoo, että lahjoitussumma ei kuitenkaan ole pääasia, kun [Koulu] osallistuu Koulujuoksuun.

- [Sitaatti] Tärkeintä on, että oppilaat saavat tehdä jotakin yhdessä. Sillä ei ole merkitystä, kuinka paljon rahaa yksittäinen oppilas, luokka tai koulu kerää. Tärkeintä on, että eri luokkien, koulujen ja maiden oppilaat vaikuttavat yhdessä maailmaan, hän sanoo.

Koulujuoksuun osallistuvat oppilaat keräävät rahaa Aamu Säätiölle tekemällä sponsorointisopimuksia esimerkiksi sukulaisten, ystävien ja paikallisten yritysten kanssa. Sponsoreiden on tarkoitus lahjoittaa pieni, sopivaksi katsomansa summa oppilaan tapahtumapäivänä juoksemaa kierrosta tai kilometriä kohden.

Kaikki Koulujuoksulahjoitukset Suomessa ohjataan Aamu Säätiölle, joka tukee elintärkeää lasten syöpähoitojen tutkimusta ja hoidon kehitystä.

Lisätietoja antaa:
[Nimi] [nimike] [Koulu], puhelin: [suora puhelinnumero]. 

 

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram