Koulujuoksu 

 

Liikunta, yhteisöllisyys ja hyväntekeväisyys

Koulujuoksu on pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyväntekeväisyysjuoksu, jossa koululaiset Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa juoksevat vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Osallistumalla Koulujuoksuun oppilaat tekevät hyvää itselleen ja toisille. Heistä tulee myös osa suurta pohjoismaista yhteisöä, joka yli luokka-, koulu- ja maarajojen on mukana auttamassa vakavasti sairaita lapsia. Suomessa tapahtumaan osallistuvat myös päiväkodit.

Team Rynkeby -säätiön järjestämä Koulujuoksu toteutetaan Suomen kouluissa ja päiväkodeissa vuosittain aina vapun jälkeisenä perjantaina, seuraavan kerran siis 7.5.2021.

Mikä on Koulujuoksu?

Koulujuoksu on hyväntekeväisyysjuoksu, jossa lapset liikkumalla keräävät rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Tapahtumassa lapset juoksevat tai kävelevät n. 500-1000 metrin mittaista reittiä tunnin ajan. Opettaja merkitsee juostujen kierrosten määrän ja lasten mikrosponsorit (vanhemmat, kummit, isovanhemmat, sukulaiset jne.) maksavat ennalta sovitun summan tapahtuman jälkeen.

Keräyskohde ja -lupa

Suomessa keräyskohteena on Aamu Säätiö, joka rahoittaa lasten syövän tutkimusta ja hoitojen kehitystä. www.aamusaatio.fi.

Nykyään neljä viidestä syöpään sairastuneesta lapsesta paranee, mutta lasten syöpähoidoissa saavutetut uudet läpimurrot antavat aihetta yhä monitahoisemmalle ja pitkäkestoiselle tutkimukselle. Kaksi kolmesta syövästä parantuneesta lapsesta kärsii erilaisista pitkäaikaisvaikutuksista, ja myös niiden ehkäisemiseksi tarvitaan lisätutkimusta. Team Rynkebyn suuret vuosittaiset lahjoitukset ovat olleet ratkaisevan tärkeitä, sillä niiden ansiosta on voitu käynnistää ja toteuttaa tutkimuksia liittyen kokonaan uusiin tutkimusaiheisiin.

Suomen Koulujuoksu-keräys toteutetaan Aamu Säätiön rahankeräysluvalla: RA/2018/92. Lupa on voimassa 4.3.2018 – 3.3.2023 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Ruotsissa Koulujuoksukeräyksen tuotot lahjoitetaan Lasten Aivosäätiölle, Norjassa Lasten Syöpäjärjestölle ja Tanskassa vaikeasti keuhkosairaiden lasten hyväksi.

Lahjoituksen maksaminen

Mikrosponsorit maksavat Koulujuoksun lahjoitusmaksut Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle 24.5.2021 mennessä. Maksu tästä linkistä: www.teamrynkeby-godmorgon.fi/lahjoitus. Ei käteismaksuja!

Tapahtuman suojelija

Eduskunnan syöpäverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa on toiminut Koulujuoksun suojelijana kaudesta 2019. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen toimi Koulujuoksun suojelijana vuonna 2018.

Tukea opetukseen

Syöpään sairastuneita lapsia ja nuoria on jo lähes joka koulussa, joten Koulujuoksu antaa mahdollisuuden keskustella vakavasta ja vaikeasta asiasta kouluissa. Team Rynkeby -säätiö toivoo, että sen tuottamaa materiaalia voidaan hyödyntää kouluissa. Materiaali auttaa käymään keskusteluja oppilaiden kanssa lasten vakavista sairauksista, jotka vaikeuttavat sairastuneiden lasten osallistumista kouluyhteisöön.

Koulujuoksu sopii mainiosti niin Liikkuva koulu -toimintaan kuin myös uuteen opetussuunnitelmaan. Juoksupäivälle tai -viikolle voi rakentaa vaikkapa monialaisen oppimiskokonaisuuden; äidinkielessä kirjoitetaan tsemppikirje lasten syöpäosaston potilaalle, biologiassa mietitään syövän syntymistä ja terveyttä, yhteiskuntaopissa sitä, mistä terveydenhuolto saa rahaa.

Osallistuminen on maksutonta

Rynkeby Foods A/S ja God Morgon yhteistyössä yksittäisten maiden rahaa vastaanottavien organisaatioiden kanssa kattavat Team Rynkeby -säätiön Koulujuoksun kustannukset. Team Rynkeby – God Morgon huolehtii lisäksi siitä, että osallistujat saavat mehut ja rannekkeet. Koulut voivat ladata ja tulostaa Team Rynkeby – God Morgonin verkkosivuilta diplomit osallistujille, julisteet kouluun, vanhempien kirjeet ja sponsorointilomakkeet.

Ilmoittautuminen tapahtumaan

Ilmoita koulusi mukaan Koulujuoksu-tapahtumaan tästä linkistä: www.team-rynkeby.fi/koulujuoksu/ilmoita-koulusi.aspx

 

 

Yhteystiedot

Kirsi Pärssinen
Country Manager
kip@team-rynkeby.com
Puhelin: +358 50 351 4711

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram