Team Rynkeby

Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon Finland on osa eurooppalaista hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkuetta, Team Rynkeby:ta, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Team Rynkeby perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä Rynkeby Foods A/S:ään, päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliin tulon.

Rynkeby Foods oli tapahtuman pääsponsori, mutta mukana oli myös muita yrityksiä. Ensimmäinen Team Rynkeby -joukkue oli niin hyvä sponsoreiden hankkija, että palatessaan takaisin Tanskaan sillä oli jäljellä 38 000 Tanskan kruunua. Team Rynkeby lahjoitti rahat Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle ja näin uusi traditio oli syntynyt.

LUE LISÄÄ: Team Rynkebyn synty.

2 200 pyöräilijää kahdeksassa maassa

Team Rynkeby koostuu nykyisin lähes 2 200 kuntopyöräilijästä ja 550 avustajasta. He ovat jakautuneina 57:ään paikalliseen joukkueeseen Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa, Saksassa ja Sveitsissä.

Osallistujat on valittu Team Rynkeby -verkkosivustoille hakemuksensa jättäneiden tuhansien henkilöiden joukosta.

LUE LISÄÄ: Näin osallistut Team Rynkeby -tapahtumaan.

Keräyksen kohteena vakavasti sairaat lapset

Osallistujat sitoutuvat harjoittelemaan kauden aikana, mm. pyöräilemään 1 200 km ennen Pariisiin matkaa. Sen lisäksi he sitoutuvat ponnistelemaan kerätäkseen rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Saksalainen mehukonserni Eckes-Granini kattaa projektin hallinnolliset kustannukset kolmen brändinsä Rynkebyn, God Morgonin ja hohes C:n kautta yhteistyössä niiden säätiöiden ja yhdistysten kanssa, joille keräämme rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki keräämämme rahat menevät vakavasti sairaita lapsia auttaville organisaatioille.

Vuonna 2019 Team Rynkeby säätiö lahjoitti 10,6 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Suomen keräystulos oli 1,1 miljoonaa euroa. Tästä summasta sai Aamu Säätiö 70% (775,129 euroa) ja Sylva ry 30% (332,198 euroa).  

Rahankeräysluvat

Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö: Poliisihallituksen luvan nro RA/2018/92. Lupa on voimassa 4.3.2018 – 3.3.2023 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Sylva ry: Keräyslupa: RA/2019/677 voimassa 20.08.2019 – 19.08.2024 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

Team Rynkebyn lahjoitukset

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram