Historia

Team Rynkeby – God Morgonin historia

Idea Pariisin pyöräilystä sai alkunsa vuonna 2001, kun Rynkeby Foodsin työntekijä Knud Vilstrup päätti parantaa elintapojaan. Hän halusi tehdä asian eteen jotakin sellaista mikä samalla parantaisi hänen kuntoaan ja olisi mukavaa.

Knud kertoi Rynkebyn pikkujoulujuhlissa silloiselle tekniselle johtajalle Torben Møller-Larsenille ajatuksestaan pyöräillä Pariisiin Champs-Elyseelle katsomaan Tour de Francen maaliintuloa. Torben innostui ajatuksesta ja pyysi, että saisi itsekin olla mukana pyöräilemässä. Tämän jälkeen Knud muistutti Møller-Larsenia muutaman kerran varmistaakseen hankkeen toteutumista. Lopulta hän sai matkaa varten 50 000 Tanskan kruunua ja tuoremehut sillä ehdolla, että matkaan lähtee vähintään 10 pyöräilijää. Team Rynke –niminen joukkue muodostettiin vuoden 2002 keväällä ja vielä samana kesänä oli 11 pyöräilijää ja minibussissa matkaa tekevä huoltohenkilö valmiit ajamaan 1 200 km Ringestä Pariisiin. Hassu idea toteutui.

Team Rynkebystä ei alkuaan kaavailtu hyväntekeväisyysprojektia, vaan se syntyi vähän niin kuin vahingossa. Kun pyöräilijät palasivat kotiin ensimmäiseltä Pariisin pyöräilyreissulta vuonna 2002, heillä oli jäljellä 38 000 Tanskan kruunua, jotka he päättivät lahjoittaa Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Menestyksekkään ja monia kommelluksia sisältäneen ensimmäisen tapahtumavuoden jälkeen Knud Vilstrup onnistui vakuuttamaan Rynkeby Foodsin toimitusjohtajan Jørgen Dirksenin ja sai hänet antamaan rahaa projektin toteuttamiseksi seuraavanakin vuonna. Tällaiset olivat nykyisen Team Rynkeby hyväntekeväisyysprojektin ensimmäiset askeleet. Tapahtuma on kasvanut ensimmäisestä vuodesta huomattavasti. Siitä alkoi tämä hyväntekeväisyysprojekti, missä osallistujien ja sponsoreiden määrät kasvavat vuosi vuodelta, kuten kasvavat lahjoitukset Team Rynkeby – God Morgonin tukemille organisaatioille.

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram