<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press FI - 14-12-2016

Team Rynkeby ohjaa varat suoraan Suomen lasten syöpätutkimukseen

Team Rynkeby Foundation haluaa parantaa läpinäkyvyyttä kertomalla, kuinka tutkimukseen osoitettavat keräysvarat ohjataan Suomessa syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi.

Team Rynkeby on hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue joka on toiminut Suomessa vuodesta 2013. Team Rynkeby on lahjoittanut tähän mennessä kaikki kerätyt varat vuosittain Sylva ry:lle (Sylva). Alkuajoista lähtien Team Rynkeby ja Sylva ovat tehneet tiivistä yhteistyötä syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi.

Viiden toimintavuoden aikana, Team Rynkebyn toiminta on laajentunut ja siten vuosittainen lahjoitussumma on kasvanut alun 46 000 eurosta lähes 332 000 €. Viime vuosina Sylva on lahjoittanut osan (vuonna 2016 30 prosenttia) kerätyistä varoista Aamu Suomen lasten syöpäsäätiölle (Aamu) lasten syövän tutkimukseen.

Team Rynkebyn on päättänyt selkeyttää lahjoitusvarojen kohdentamista. Vuonna 2017 lahjoitetuista varoista tullaan ohjaamaan suoraan Sylvalle 70 prosenttia ja Aamulle 30 prosenttia.

”Olemme erittäin iloisia, että Team Rynkebyn toiminta on kasvanut merkittävästi Suomessa ja olemme voineet lahjoittaa aina vain suurempia summia tukemaan syöpään sairastuneita lapsia, nuoria ja heidän perheitään sekä edistämään hoitojen kehittämistä”. Erityisesti haluan kiittää kaikkia Team Rynkebyn vapaaehtoisia sekä lukuisia yksityis- ja yrityslahjoittajia, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Uudistuva käytäntö tarjoaa meille mahdollisuuden, olla tiiviimmässä vuoropuhelussa suomalaisen tiedeyhteisön kanssa", kertoo Sari Siivonen, Suomen Team Rynkebyn maajohtaja.

80 prosenttia menee tutkimukseen
Vuonna 2016 Team Rynkeby keräsi Pohjoismaissa yhteensä 8,84 M€. Noin 80 prosenttia kerätyistä rahoista, ohjataan vakavasti sairaiden lasten hoidon tutkimustyöhön. Loput 20 prosenttia käytetään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä tukemiseen, vertaistukiverkoston kehittämiseen sekä kattavan oppimateriaalin tuottamiseen.

”Team Rynkeby säätiön tavoitteena on, että 80 prosenttia kerätyistä varoista ohjataan tutkimukseen. Tavoitteenamme on viedä samaa suunnitelmaa eteenpäin myös Suomessa. Ymmärrämme, että asiat eivät tapahdu hetkessä ja että kyseessä on asteittainen muutos kohti haluttua tavoitetta”, sanoo Team Rynkeby Foundation johtaja Carl Erik Dalbøge.

Vuonna 2016 Team Rynkeby lahjoitti € 331795 Sylva - joista € 99540 lahjoitettiin Aamulle.

Team Rynkeby on Pohjoismainen hyväntekeväisyysorganisaatio joka kerää varoja vaikeasti sairaille lapsille ja nuorille, Suomessa kohteena ovat syöpään sairastuneet lapset ja nuoret.

Sylva ry on syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä yhteinen järjestö, joka tarjoaa apua ja vertaistukea koko perheelle lapsen tai nuoren sairastuttua syöpään.

Aamu Suomen lasten syöpäsäätiö kerää varoja lasten syöpähoitojen kehittämiseen ja tutkimukseen.

 

Skriv kommentar

 

Tilbage

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram