Koululaiset juoksivat 1,9 miljoonaa euroa sairaille lapsille
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press FI - 17-05-2017

Koululaiset juoksivat 1,9 miljoonaa euroa sairaille lapsille

Team Rynkeby Koulujuoksuun osallistui 163 000 lasta neljästä eri maasta Pääsiäistä edeltävänä perjantaina. Lapset keräsivät juoksemalla 1,9 milj. Euroa, mikä on valtava summa rahaa.

Lapset juoksivat vakavasti sairaiden lasten hyväksi satojatuhansia kilometrejä, kun 163 000 koululaista Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Suomesta osallistuivat Team Rynkeby Koulujuoksuun perjantaina ennen pääsiäislomia. Suomi oli ensimmäistä kertaa mukana ja tapahtumaan osallistui huikeat 33 koulua ja lähes 9 000 oppilasta eri puolilta maata.

Team Rynkeby Fondenin järjestämä juoksu perusideologia on. ”tehdään hyvää itselle ja toiselle”. Yhdessä tekeminen, lasten liikunnallisuuden lisääminen ovat tapahtuman pääpaino, sen lisäksi autetaan toisia keräämällä rahaa jokaisesta juoksusta kierroksesta. Kerätyt rahat on nyt laskettu kaiken kaikkiaan koululaiset neljästä maasta juoksivat yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Suomen osuus kokonaspotista on 49 000 euroa, mikä on enemmän kuin olisimme koskaan uskoneet toteaa Suomen maajohtaja Sari Siivonen.

Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä syöpäsairaiden lasten hyväksi, kun taas Tanskassa ne menevät keuhkosairaille lapsille.

Olemme erittäin kiitollisia panoksesta, jonka koululaiset ja koulut ovat antaneet Team Rynkeby Koulujuoksun yhteydessä. Kun olemme kiertäneet kouluja ja keskustelleet opettajien, lasten ja vanhempien kanssa, olemme saaneet upeaa palautetta tapahtumasta. Lisäksi olen saanut henkilökohtaisesti sähköpostia varsin koskettaviakin tarinoita, jotka ovat vahvistaneet käsitystäni, että olemme oikealla asialla sanoo Sari Siivonen.

Monta pientä puroa
Koulujuoksuun osallistuneet lapset ovat keränneet rahaa hankkimalla paikallisia yrityksiä, perheenjäseniä ja sukulaisia sponsoreiksi. Nämä kaikki ovat antaneet  pienen summan yksittäisen koululaisen juoksemaa kierrosta kohti. – Juoksun järjestämisen mottonamme on, että ”pienistä puroista kasvaa suuri joki”. Tärkeää ei ole se kuinka paljon kerää, vaan että osallistuu ja haluaa auttaa.

Kun jokainen antaa vähän, on kokonaissumma huikea näin suurella osallistujamäärällä - Carl Erik Dalbøge sanoo.

Team Rynkeby Koulujuoksu järjestetään nyt kolmatta. Viime vuonna siihen osallistui 107 000 koululaista Tanskasta ja Ruotsista. 

Team Rynkeby Koulujuoksu järjestetään taas 23.3.2018. Kaikki koulut voivat jo ilmoittautua. Haku vuoden 2018 koulujuoksuun päättyy 9.2.2018.

Skriv kommentar

 

Takaisin

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram