Osallistujaennätys Koulujuoksu-tapahtumassa
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press FI - 15-03-2018

Osallistujaennätys Koulujuoksu-tapahtumassa

Ennätysmäärä oppilaita ja kouluja osallistuu tänä vuonna Koulujuoksu-tapahtumaan.

211 000 oppilasta ja 740 koulua Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa tukee vakavasti sairaita lapsia osallistumalla Team Rynkeby – God Morgon Koulujuoksuun. Osallistujamäärä on lähes 30 % edellisvuotta suurempi.

Pienistä puroista kasvaa isot joet
Team Rynkeby säätiön johtaja Carl Erik Dalbøge on erittäin tyytyväinen Koulujuoksun suosion kasvuun. "On ilo nähdä kuinka innostuneesti koulut ja oppilaat ovat mukana tapahtumassa. Juoksemalla lapset saavat kaksinkertaisen ilon: osallistumisen ja liikunnan riemun lisäksi hyvää mieltä siitä, että pystyvät auttamaan sairastuneita ikätovereitaan. Koulut haluavat myös aktivoida oppilaita ottamaan vastuuta ja tekemään pieniä tekoja, joilla on merkitystä," sanoo Carl Erik Dalbøge.

Ennen juoksua oppilailla on mahdollisuus hankkia mikrosponsoreita perheenjäsenistä, ystävistä ja paikallisista yrittäjistä, joita pyydetään antamaan tietty sopivaksi katsomansa summa kierrokselta tai kilometriltä, jonka oppilas juoksee Team Rynkeby – God Morgon Koulujuoksun yhteydessä.

"Kerämme rahaa sen periaatteen mukaan, että monet pienet purot muodostavat suuren joen. Korostamme lapsille, ettei tämä ole kilpailu siitä, kuka juoksee eniten tai kerää eniten rahaa. Kaikilla on oikeus osallistua ja jokainen lahjoitus on yhtä tärkeä. Pelkkä oppilaiden läsnäolo juoksussa auttaa luomaan näkyvyyttä lasten syöpäsairauksille,” sanoo Carl Erik Dalbøge.

Lahjoituskohteet
Tanskassa Koulujuoksu-tapahtumalla kerätyt varat lahjoitetaan Lasten Keuhkosäätiölle, joka rahoittaa muun muassa vakavia keuhkosairauksia. Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa varat lahjoitetaan lasten syöpäsairauksien hyväksi. Suomessa lahjoituskohteena on Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö, joka tukee lasten syöpäsairauksien tutkimusta ja hoidon kehitystä.

Suomessa Koulujuoksu juostaan pääsiäisen jälkeisenä perjantaina 6.4.

Skriv kommentar

 

Takaisin

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram