Turun TR–GM -joukkue vieraili lasten syöpäosastolla
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press FI - 16-02-2018

Turun TR–GM -joukkue vieraili lasten syöpäosastolla

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietettiin 15.2. Team Rynkeby - God Morgon -joukkueet osallistuivat Kansainvälisen lasten syövän päivän erilaisiin tapahtumiin eri puolilla Suomea.

Monet tilaisuudet olivat avoimia yleisötapahtumia, joiden tarkoituksena oli levittää tietoisuutta lasten syövistä ja kerätä varoja niiden hoidon kehittämiseen sekä sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukemiseen. Tapahtumat pysäyttivät monia ohikulkijoita ja saivat paljon lämminhenkistä huomiota.

Turun Team Rynkeby - God Morgon -joukkue vieraili lasten syövän päivän aattona eli ystävänpäivänä Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten ja nuorten hematologisella osastolla. Vierailun tarkoituksena oli käydä näyttäytymässä potilaille ja heidän perheilleen ja kertoa mistä pyöräilykampanjassa on kyse. Helmikuisen ystävänpäivän teemaan sopivat myös laskiaispullat, ja joukkueen mukaan lupautunut taikuri Lauri Tuhkanen oli piste iin päälle taikoessaan paitsi tyhjän värityskirjan täyteen värejä, haarukan solmuun ja nenäliinan nenäänsä, myös hymyt kaikkien lasten kasvoille.

Lapset ja heidän vanhempansa sekä osaston henkilökunta elävät vahvasti joukkueen Pariisin matkan valmisteluiden mukana, sillä osaston oma ylilääkäri Päivi Lähteenmäki on mukana Turun joukkueen huoltotiimissä. Näin sairaalassa tullaan kevään ja kesän aikana seuraamaan tarkasti joukkueen projektin etenemistä. Kevään aikana osaston seinälle tulee kartta, josta lapset voivat kesällä seurata miten joukkue etenee kohti määränpäätään Pariisia.

Vierailusta jäi kaikille hyvä mieli, ja joukkue on sen jäljiltä entistäkin enemmän täynnä tarmoa varainkeruuseen näiden upeiden ja arvokkaiden lapsipotilaiden puolesta. Kiitos TYKS UC10!

Skriv kommentar

 

Takaisin

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

See videos

Syöpää sairastavat lapset

Joka vuosi noin 150 lasta sairastuu syöpään Suomessa.

Lue lisää

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram