Koulujuoksun innoittamina Team Rynkebyn järjesti yhdessä Espoon alueen päiväkotien kanssa ensimmäisen juoksutapahtuman keväällä 2018. Se toteutettiin päiväkotien läheisillä urheilukentillä, jonne opettajat veivät lapset liikkumaan. Juoksun päätteeksi opettajat jakoivat osallistujille diplomit kiitokseksi.

Nyt tavoitteemme on saada mukaan mahdollisimman monta päiväkotia Suomessa. Urheilutapahtuman ensisijaisena tavoitteena on innostaa lapsia liikkumaan. Tämä on hienossa linjassa päiväkotien varhaiskasvatussuunnitelman kanssa. Liikkumisen ohessa lapset auttavat vaikeasti sairaita lapsia ja oppivat myötätunnon hyvettä sekä sen mullistavaa voimaa.

Perheillä on mahdollisuus tukea tätä yhteistä hyvää sopivaksi katsomallaan lahjoituksella. Perheet voivat myös haastaa pieneen lahjoitukseen sukulaisia, ystäviä ja tuttavia.

Keräyskohde ja maksaminen
Koulujuoksun avulla kerätyt lahjoitukset menevät Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle. Aamu Säätiö rahoittaa elintärkeää lasten syöpäsairauksien tutkimusta ja hoitojen kehittämistä. Team Rynkebyn tekemät lahjoitukset muodostavat merkittävän osan Aamu Säätiön kokonaisrahoituksesta.

Suomessa Koulujuoksukeräys toteutetaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön varainkeräysluvalla: RA2022/1621.

Lahjoitusmaksut suoritetaan 9.6.2025 mennessä osoitteessa lahjoitus.

Asenne on tärkein
Koulujuoksussa ei kilpailla urheilutuloksilla eikä kerätyillä lahjoituksilla. Jokainen lahjoitus on tärkeä. Jo pelkkä koulujen ja päiväkotien läsnäolo tapahtumassa luo tärkeää näkyvyyttä ja lisää tietoisuutta lasten ja nuorten syöpäsairauksista. Tästä kaikesta voidaan jutella lasten kanssa ennen osallistumista niin päiväkodeissa kuin kotona.

Ilmoittautuminen Koulujuoksuun
Voitte ilmoittaa päiväkotinne Koulujuoksuun tästä linkistä: Ilmoita koulusi

Ilmoittautumisenne jälkeen Team Rynkeby tiimin vastuuhenkilö on teihin yhteydessä ja sopii käytännön järjestelyistä.

Suomessa Koulujuoksukeräys toteutetaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön varainkeruuluvalla: RA2022/1621, 1.1.2023 Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr. www.aamusaatio.fi. Lupa on voimassa toistaiseksi koko Suomen alueella, Ahvenanmaata lukuunottamatta.