Idea Pariisiin pyöräilystä syntyi vuonna 2001, kun Rynkeby Foodsin työntekijällä Knud Vilstrupilla todettiin keuhkoahtaumatauti (jonka yleisin aiheuttaja on tupakointi). Vilstrup halusi tehdä jotain varmistaakseen, että eläisi jatkossa terveellisemmin – vaikka tupakoinnin lopettaminen ei tullut kysymykseenkään!

Niinpä Vilstrup keksi, että hän ryhtyisi urheilemaan, mutta samalla hän halusi myös saada mielenkiintoisen kokemuksen.

Myöhemmin samana vuonna Knud Vilstrup heitti ajatuksen ilmoille Rynkebyn joulujuhlissa: hän kysyi Rynkebyn silloiselta tekniseltä johtajalta, Torben Møller-Larsenilta, olisiko tämä kiinnostunut pyöräilemään Pariisiin katsomaan Tour de Francen päätösetappia Champs-Élysées’lle – ja voisiko tämä myös sponsoroida matkalle evääksi tarvittavia mehuja. Torben Møller-Larsen myöntyi ehdotukseen sillä ehdolla, että saisi itse lähteä matkalle mukaan.

Knud Vilstrup soitti Torben Møller-Larsenille useita kertoja varmistaakseen, että tämä oli yhä sitä mieltä, että matka voitaisiin toteuttaa. Useiden turhien yritysten jälkeen Vilstrupille näytettiin vihreää valoa. Hän sai sponsorilahjoituksena matkalle paljon mehua, noin 5 100 euron verran rahaa projektin käynnistämiseen sekä vaatimuksen siitä, että matkalle pitäisi osallistua vähintään 10 pyöräilijää. Lopulta Team Rynke -nimen saanut joukkue muodostettiin kevään 2002 aikana. Mukana oli 11 pyöräilijää ja yksi minibussin kuljettajaksi lupautunut vapaaehtoinen. He olivat kaikki valmiita matkaamaan hieman yli 1 200 kilometriä Tanskan Ringestä Pariisiin myöhemmin samana vuonna.

Knud Vilstrupin ideasta oli tullut totta.

Team Rynkebytä ei alun perin perustettu hyväntekeväisyysprojektiksi. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun pyöräilijät palasivat kotiin ensimmäiseltä matkaltaan vuonna 2002, sponsorointivaroja oli jäljellä vielä noin 5 100 euron verran, ja joukkue päätti lahjoittaa rahat Tanskan Odensen yliopistollisen sairaan lasten syöpäosastolle. Hyvin haastavan mutta onnistuneen Pariisin-matkan innoittamana Knud Vilstrup sai vakuutettua Rynkeby Foods A/S:n toimitusjohtajan Jørgen Dirksenin myöntämään uudelleen rahaa projektia varten. Näin sai alkunsa vielä tänäkin päivänä käynnissä oleva hyväntekeväisyysprojekti, jonka osallistujien ja sponsoreiden määrä – ja samalla myös Team Rynkebyn tukemien organisaation saamien lahjoitusten määrä – kasvaa tasaisesti vuosi vuodelta.