Usein kysytyt kysymykset

Osallistuminen

Voit osallistua joko pyöräilijänä tai huoltohenkilönä. Molempiin rooleihin sinun tulee täyttää hakulomake, jonka löydät täältä (hakulomake). Meille on tärkeää että kaikki osallistujat saavat hyvän kokemuksen. Tämän takia saatamme joutua karsimaan osallistujia pelkästään siksi, että joukkueen koko kasvaa liian suureksi. Voit lukea valintakriteerit täältä (valintakriteerit). Jos hakemuksesi hylätään, olet edelleen enemmän kuin tervetullut hakemaan mukaan seuraavalle kaudelle. 

Meille on tärkeää että kaikki hankkeeseen osallistuvat haluavat auttaa vakavasti sairaita lapsia ja sitoutuvat hankkeen arvoihin. Tämä projekti tehdään yhteisvoimin. Sen takia toivomme että voit kertoa hakemuksessasi myös mitä osaamista voit tarjota hankkeen menestymiseksi. Ehkä olet kokenut maantiepyöräilijä, ehkä sinulla on yhteyksiä yritysmaailmaan, joista voi löytyä hyviä sponsoreita hankkeelle, ehkä olet hyvä korjaamaan pyöriä tai tekemään SoMe postauksia, tai jotain muuta.

Saat vahvistusviestin sähköpostiisi, kun olet täyttänyt hakulomakkeen. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista roskapostikansio tai onko antamasi sähköpostiosoite varmasti oikein. Jos et vieläkään saa vahvistusviestiä, ota yhteyttä support@team-rynkeby.com.

Ei. Joukkueen kapteenit kokoavat heidän mielestään parhaan joukkueen hakemusten perusteella ja mahdollisuuksien mukaan tasapuolisesti edustettuina sukupuolen, iän ja ammatin suhteen.

Jokaisen hakijan osallistuminen arvioidaan erikseen, joten emme voi taata, että kaikki yhdessä hakeneet pääsevät joukkueeseen.

Osallistuaksesi Team Rynekeby -joukkueeseen, sinun tulee olla 18-vuotias. Meillä ei ole yläikärajaa.

Pyrimme vahvistamaan joukkueen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä.

Kaikki Team Rynkebyn osallistujat sitoutuvat keräämään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Joillakin osallistujilla on hyvä yhtyedet yritysmaailmaan ja helppo kerätä yrityssponsoreita, joku toinen taas kerää varoja esimerkiksi tapahtumien kautta. Emme aseta mitään yksittäistä keräyssummaa osallistumisen ehdoksi. Osallistumisen ehtona on kuitenkin että kaikki osallistuvat varainhankintaan aktiivisesti.

Näet mistä Team Rynkeby joukkueita löytyy (täältä). Älä epäröi hakea mukaan vaikka lähialueeltasi ei löytyisi joukkuetta. Voit olla yhteydessä Suomen maajohtajaan Lea Koivisto +358405518159 saadaksesi lisätietoja vaihtoehdoistasi.

Ota yhteyttä Team Rynekby maajohtajaan Lea Koivisto +358405518159 keskustellaksesi vaihtoehdoista.

Perusta oma Team Rynkeby yritysjoukkue ja panosta näin yritys ja yhdyskuntavastuuseen. Yrityksen joukkueella osoitat uskovasi samoihin arvoihin kuin Team Rynkeby. Haluat auttaa vakavasti sairaita lapsia tekemällä hyvää niin itselle kuin muillekin, kuuluen kansainväliseen yhteisön jäseneksi. Voit panostaa työntekijöidesi hyvinvointiin, terveyteen ja hyväntekeväisyyteen.

Ota yhteyttä Team Rynekby maajohtajaan Lea Koivisto +358405518159 keskustellaksesi vaihtoehdoista.

Suosittelemme että pyöräilet noin 2500km - tai noin 125 tuntia ennen Tour de Paris matkaa. Suurin osa harjoittelusta tulee tapahtua yhdessä joukkueen kanssa.

Laitteet

Kaikki osallistujat ajavat (virallista Team Rynkeby kilpapyörää). Pyörä on osa pakettia, jonka ostat osana Team Rynkeby osallistumista. Pyörä jää projektin jälkeen omaksesi. Voit myös käyttää edellisen kauden pyörää tai ostaa Team Rynkeby -pyörän käytettynä edellisen kauden osallistujalta.

Jos et ole aikaisemmin harrastanut maantiepyöräilyjä, lisäkuluja syntyy varusteista. Tarvitset mm. pyöräilykengät, pyöräilylasit ja varusteita talviharjoitteluun. Myös pyörän huolto ja vara-osat tuovat kustannuksia.

Jos et ole aikaisemmin harrastanut maantiepyöräilyjä, lisäkuluja syntyy varusteista. Tarvitset mm. pyöräilykengät, pyöräilylasit ja varusteita talviharjoitteluun. Myös pyörän huolto ja vara-osat tuovat kustannuksia.

Tour de Paris

Matka Suomesta Pariisiin on noin 1200km pitkä ja kattaa seitsemän etappia. Jotkut joukkueet ajavat prologin omista lähtökaupungeistaan ennen kaikkien Suomen joukkueiden yhteistä lähtöä Helsingistä. Prologin pituus riippuu etäisyydestä. Lisätietoja saat paikallisilta joukkueilta tai maajohtajalta.

Matkamme Pariisiin ei ole kilpailu ja vauhti on maltillinen, keskinopeus noin 25-27km/h.

Team Rynkebyn Pariisin-matkalla ei kilpailla aikaa vastaan. Kyseessä on haastava pyöräilymatka, joka sopii kuitenkin kaikille pyöräilyn harrastajille. Tavallisesti joukkueet pyöräilevät noin 25–27 km:n keskituntivauhtia.

Käytännön ja turvallisuussyistä joukkueet ajavat eri reittejä Pariisin asti. Joskut joukkeet lähtevät samasta kaupungistä ja kulkevat osan matkasta samoja reittejä. Matka huipentuu kaikkien joukkueiden yhteiseen juhlaan yhteisessä maalissa Pariisissa.

Jos mieleesi tulee muita kysymyksiä, voit aina ottaa yhteyttä paikalliseen joukkueeseen. Tai lähetä sähköpostia osoitteeseen lmck@team-rynkeby.com.

Team Rynkebyn uuteen rahoitusmalliin

Vaikka Team Rynkebyn osallistujat ovat vapaaehtoisia ja maksavat omasta projektiin osallistumisestaan aiheutuvat kustannukset, Team Rynkebyn kaltaisen suuren kansainvälisen hyväntekeväisyysprojektin pyörittämiseen liittyy kustannuksia – jopa enemmän kuin Eckes-Granini voi yksinään perustella. Siksi Team Rynkeby -säätiö on tehnyt sopimukset kaikkien Team Rynkebyltä rahaa saavien organisaatioiden kanssa, että Team Rynkeby voi käyttää jopa 12 prosenttia kerätyistä varoista projektin kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vuonna 2023 organisaatioiden maksama kustannusprosentti on kuitenkin 4,4 prosenttia kerätystä summasta. 

 

Team Rynkeby -säätiö koki, että osallistujilla oli vaikeuksia selittää, kuinka projektin keskeisten kustannusten rahoitus jakautui Eckes-Graninin ja organisaatioiden kesken. Muun muassa siksi, että useissa maissa rahat jakautuvat kahden tai useamman organisaation kesken, ja paikoin raha jakautui eri tavoin jopa organisaatioiden välillä. Samaan aikaan Team Rynkebyn menobudjetti ei ole sama vuodesta toiseen, mikä muuttaa järjestöjen yhteisrahoituksen tarvetta vuosittain. Siksi tarvittiin yksinkertaisempi rahoitusmalli, joka voidaan selittää vapaaehtoisille ja joka samalla heijastaa projektin monitahoisuutta. Siksi Team Rynkeby -säätiön hallitus päätti äskettäin päättyneen kauden alussa muuttaa rahoitusmallia siten, että Team Rynkeby voi käyttää jopa 12 prosenttia kerätyistä varoista Team Rynkeby -projektin kehittämiseen ja toteuttamiseen järjestöjen hyväksi. Vuonna 2023 kustannusprosentti on kuitenkin 4,4 prosenttia.

Team Rynkeby -säätiö on muuttunut pienestä paikallisesta kuntopyöräilyjoukkueesta kansainväliseksi hyväntekeväisyysprojektiksi. Tuhansien osallistujien ja sponsorien projektin toteuttaminen ja kehittäminen vaatii paljon rahaa – jopa enemmän kuin Eckes-Granini voisi rahoittaa yksin. Siksi Team Rynkeby -säätiön hallitus on tehnyt rahaa saavien organisaatioiden kanssa sopimukset siitä, että järjestöt osallistuvat projektin rahoittamiseen. Rahat vähennetään kerätystä summasta ennen kuin rahat luovutetaan järjestöille. Tämä varmistaa maksimaalisen läpinäkyvyyden kustannusprosentin suhteen.