Usein kysytyt kysymykset

Voinko osallistua?

Seuraava Pariisin matka on 29.6.-6.7.2024. Joukkueet lähtevät omilta paikkakunniltaan poljettavaan matkaan vaadittavan ajan mukaan. Kaikkien joukkueiden yhteinen lähtöjuhla pidetään Helsingissä perjantaina 28.6.2024.

Täytä verkkosivustollamme oleva hakulomake. Avaa lomake klikkaamalla tästä.

Haluamme varmistaa, että Team Rynkeby tarjoaa jokaiselle osallistujalle unohtumattoman kokemuksen. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että jokainen osallistuja saa pyörän ja ajovaatteet hyvissä ajoin ja että jokaiselle järjestyy asianmukainen hotellimajoitus. Lisäksi kokonaisuutena haluamme varmistaa, että projektin kasvu ja logistiikka ovat tasapainossa. Team Rynkebyn jatkuvuuden kannalta on myös ensiarvoisen tärkeää, että osallistujat tuntevat hyvin projektin tavoitteet ja arvot.

The application deadline was August 31, 2023. Please contact the local team's Team Manager if you have any questions.

Ilmoitamme 7.9.2023, pääsetkö jatkoon valintaprosessin seuraavaan vaiheeseen. Kaikki kauden 2023 joukkueet valitaan 1.10.2023 mennessä.

Kaudella 2023/2024 pyöräilijän osallistumismaksu on 3.151 EUR. Hinta kattaa hiilikuiturunkoisen pyörän, ajoasun, 7 päivän hotellimajoituksen ja puolihoidon ateriat. Pariisin päätösillallinen ei sisälly hintaan. Lisäkuluja (yleensä noin 1 000–2 000 euroa) voi tulla talvitreenivaatteista, pyöräilykengistä, pyöräilylaseista, harjoitus- ja lauttamatkoista, lisämajoitusöistä sekä kotimatkasta palattaessa Pariisista takaisin Suomeen. Huoltotiimiläisten osallistumismaksu on 559 EUR.

 

Työsuhdepyörä on ollut suomessa veroton luontoisetu 2021 alusta alkaen ja pyöräedun avulla työntekijät voivat säästää merkittävästi pyörän hankintahinnasta. Kaikki Team Rynkebyn jäsenet, joiden työnantaja mahdollistaa GoByBike pyöräedun voivat nyt hankkia ikonisen keltaisen Team Rynkeby pyörän työsuhdepyöräksi. Edun hyödyntäminen onnistuu myös, jos jäsenen työnantaja liittyy palveluun vielä ennen pyörän toimitusta. Voit laskea oman säästösi laskurilla osoitteesta www.gobybike.fi

Kaikki Team Rynkebyn osallistujat sitoutuvat keräämään aktiivisesti varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Joidenkin osallistujien on helppo kontaktoida yrityksiä ja saada ne lähtemään mukaan projektin sponsoreiksi – toisille sponsoreiden löytäminen on haastavampaa. Yksittäiselle osallistujalle ei ole asetettu tavoitteeksi mitään tiettyä keräyssummaa. Tärkeintä on, että jokainen tekee parhaansa.

Kaudella 2022 Team Rynkeby -joukkueita on Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa, Saksassa, Sveitsissä ja Belgiassa. Kaikki joukkueemme on esitelty verkkosivustollamme.

Uusia paikallisia Team Rynkeby -joukkueita voidaan perustaa aktiivisten paikallisten toimijoiden aloitteesta. Ota yhteyttä Team Rynkeby -säätiön toimitusjohtajaan keskustellaksesi tästä mahdollisuudesta.

On tärkeää, että kaikki osallistujat ovat motivoituneita edistämään hankkeemme tavoitteita. Hakemuksessa kannattaa kertoa, miksi juuri sinä haluat mukaan. Kerro myös, miten voit antaa oman panoksesi projektiin. Oletko kokenut pyöräilynharrastaja? Onko sinulla suhteita mahdollisesti sponsoroinnista kiinnostuneisiin yrityksiin? Tai oletko taitava pyörien huoltaja, blogien kirjoittaja tai videoiden tekijä?

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt hakemuslomakkeen, saat vahvistusviestin sähköpostitse. Jos et saa meiltä sähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi. Olet myös saattanut kirjoittaa sähköpostiosoitteesi väärin. Joka tapauksessa voit aina lähettää uuden hakemuksen.

Ei. Emme pidä kirjaa aikaisempien vuosien hakemuksista. Kunkin joukkueen kapteenit muodostavat joukkueen vuosittain niistä henkilöistä, jotka sopivat heidän mielestään joukkueeseen.

Sitä on vaikea sanoa. Hakemukset käydään läpi yksitellen, eikä teitä arvioida parina tai ryhmänä.

Team Rynkebyn osallistujien on oltava vähintään 18-vuotiaita, mutta yläikärajaa ei ole. Alaikäraja on 18 vuotta, koska haluamme, että kaikki voivat aina osallistua joukkueen yhteisiin aktiviteetteihin.

Team Rynkeby edellyttää, että osallistujat käyvät talven aikana yhteisissä harjoituksissa 1–2 kertaa viikossa ja että kaikki osallistujat pyöräilevät ennen Pariisin-matkaa vähintään 2 500 km.

Varusteet

Pyöräilijät saavat ajaa vain Team Rynkeby -maantiepyörällä. Pyörä kuuluu pakettiin, jonka ostat osallistuessasi Team Rynkebyhyn. Pyörän saat tietenkin omaksesi.

 

Kaikki Team Rynkebyn jäsenet, joiden työnantaja mahdollistaa GoByBike pyöräedun voivat nyt hankkia ikonisen keltaisen Team Rynkeby pyörän työsuhdepyöräksi. Edun hyödyntäminen onnistuu myös, jos jäsenen työnantaja liittyy palveluun vielä ennen pyörän toimitusta. Voit laskea oman säästösi laskurilla osoitteesta www.gobybike.fi

Jos et ole aiemmin ajanut maantiepyörällä, osallistumismaksun lisäksi tulee joitakin lisäkuluja esimerkiksi pyöräilykengistä, pyöräilylaseista ja mahdollisista muista spinning- ja talviharjoitteluun tarvittavista varusteista. Todennäköisesti myös pyörän huolto maksaa jonkin verran.

Ostat pyörän itse ja saat tietenkin sen omaksesi.

Tour de Paris – matka Pariisiin

Kaikki joukkueet pyöräilevät Pariisiin itse suunnittelemaansa reittiä. Jotkut joukkueet voivat lähteä matkaan yhdessä samasta kaupungista ja jatkaa suunnilleen samaa reittiä aina Pariisiin asti. Käytännön syistä ja turvallisuuden takaamiseksi jokainen joukkue kuitenkin pyöräilee Pariisiin omaa tahtiaan. Joukkueet tapaavat toisensa seitsemännen eli viimeisen etapin päätteeksi Pariisin keskustassa.

Matka Suomesta Pariisiin on noin 1 200 km, ja se ajetaan seitsemässä etapissa. Jotkut joukkueet pyöräilevät niin sanotun prologin päivää ennen virallista starttia, joten näillä joukkueilla on tosi asiassa kahdeksan ajopäivää. Lyhin etappi on noin 100 km ja pisin noin 200 km. Etappien tarkka pituus määräytyy kunkin joukkueen suunnitteleman reitin mukaan.

Team Rynkebyn Pariisin-matkalla ei kilpailla aikaa vastaan. Kyseessä on haastava pyöräilymatka, joka sopii kuitenkin kaikille pyöräilyn harrastajille. Tavallisesti joukkueet pyöräilevät noin 25–27 km:n keskituntivauhtia.

Jos sinulla on muuta kysyttävää Team Rynkebystä, ota meihin yhteyttä. Voit esimerkiksi lähettää kysymyksesi Team Rynkebyn Facebook-sivun kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Team Rynkebyn uuteen rahoitusmalliin

Vaikka Team Rynkebyn osallistujat ovat vapaaehtoisia ja maksavat omasta projektiin osallistumisestaan aiheutuvat kustannukset, Team Rynkebyn kaltaisen suuren kansainvälisen hyväntekeväisyysprojektin pyörittämiseen liittyy kustannuksia – jopa enemmän kuin Eckes-Granini voi yksinään perustella. Siksi Team Rynkeby -säätiö on tehnyt sopimukset kaikkien Team Rynkebyltä rahaa saavien organisaatioiden kanssa, että Team Rynkeby voi käyttää jopa 12 prosenttia kerätyistä varoista projektin kehittämiseen ja toteuttamiseen. Vuonna 2023 organisaatioiden maksama kustannusprosentti on kuitenkin 4,4 prosenttia kerätystä summasta. 

 

Team Rynkeby -säätiö koki, että osallistujilla oli vaikeuksia selittää, kuinka projektin keskeisten kustannusten rahoitus jakautui Eckes-Graninin ja organisaatioiden kesken. Muun muassa siksi, että useissa maissa rahat jakautuvat kahden tai useamman organisaation kesken, ja paikoin raha jakautui eri tavoin jopa organisaatioiden välillä. Samaan aikaan Team Rynkebyn menobudjetti ei ole sama vuodesta toiseen, mikä muuttaa järjestöjen yhteisrahoituksen tarvetta vuosittain. Siksi tarvittiin yksinkertaisempi rahoitusmalli, joka voidaan selittää vapaaehtoisille ja joka samalla heijastaa projektin monitahoisuutta. Siksi Team Rynkeby -säätiön hallitus päätti äskettäin päättyneen kauden alussa muuttaa rahoitusmallia siten, että Team Rynkeby voi käyttää jopa 12 prosenttia kerätyistä varoista Team Rynkeby -projektin kehittämiseen ja toteuttamiseen järjestöjen hyväksi. Vuonna 2023 kustannusprosentti on kuitenkin 4,4 prosenttia.

Team Rynkeby -säätiö on muuttunut pienestä paikallisesta kuntopyöräilyjoukkueesta kansainväliseksi hyväntekeväisyysprojektiksi. Tuhansien osallistujien ja sponsorien projektin toteuttaminen ja kehittäminen vaatii paljon rahaa – jopa enemmän kuin Eckes-Granini voisi rahoittaa yksin. Siksi Team Rynkeby -säätiön hallitus on tehnyt rahaa saavien organisaatioiden kanssa sopimukset siitä, että järjestöt osallistuvat projektin rahoittamiseen. Rahat vähennetään kerätystä summasta ennen kuin rahat luovutetaan järjestöille. Tämä varmistaa maksimaalisen läpinäkyvyyden kustannusprosentin suhteen.

Jos sinulla on muuta kysyttävää Team Rynkebystä, ota meihin yhteyttä. Voit esimerkiksi lähettää kysymyksesi Team Rynkebyn Facebook-sivun kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.